fredag 2. oktober 2009

50% off something is better than 100% off nothing

If you pay peanuts - you get monkeys

Styrearbeid

Da jeg begynte som næringsdrivende var det vanskelig og uoversiktlig å sette seg inn i styrearbeidet, generalforsamlinger o.l. Jeg har måttet lære meg dette underveis. Fant i dag en bra side hvor man kan melde seg inn og få tilgang systemer som hjelper en med dette. Jeg ser nærmere på det og skal si i fra om den er gull eller null! :) siden heter forøvrig www.styreplan.no
OBS; det koster å melde seg inn, samt å være medlem så be om et tilbud fra dem før du melder deg og din bedrift inn!

torsdag 1. oktober 2009

Gjerdrem vil gjøre eiendom dyrere skattemessig

Det er til min store fortvilelse jeg leser om Gjerdrem's utspill ang. høyere eiendomsskatt og skatt på gevinst fra eiendom. Han kopierer på mange måter ordningen de har i Sverige der du får skatt på gevinst av eiendom uavhengig om du har eiet den i mer enn to år og bodd der i minimum ett av de to siste årene. I Sverige er det imidlertid et unntak som sier at dersom du skal kjøpe ny og dyrere eiendom for gevinsten, så slipper du skatten. Dette er et minimum av unntak som bør iverksettes om en slik ordning skal fungere hensiktsmessig i Norge. Hvis ikke vil skatten utvilsomt spise opp for mye av verdiøkningen, sammen med omkostningene ved salget. Dokumentavgiften hjelper ikke akkurat her. Dette er igjen et forsøk på å begrense verdiøkningen på eiendom. Vel, verdiøkningen på eiendom har i mange år ført til økt sysselsetning, forbruk og fått det norske samfunn til å blomstre. Norges Bank har aldri tidligere brukt eiendomsmarkedet som en viktig variabel i forhold til Norsk økonomi og det ser ut til at de har våknet her. Kanskje har de lyttet til bla. Statistisk Sentralbyrå's anbefallinger på området?

Med eiendomskatten som er foreslått risikerer man å få den reelle verdien av eiendommen som formue på selvangivelsen og ikke ligningsverdien som i dag er ca. 20-30% av verdien. Denne er dårlig oppdatert og i mange tilfeller bare rundt 10% av den reelle verdien på boligen. Hva med å oppdatere denne til det som er 30% av reell verdi og på den måten øke skatten innenfor lovverket i dag. Denne kunne bli justert hver gang en eiendom omsettes og på den måte regelmessig bli oppdatert om mer riktig.

tirsdag 29. september 2009

Fotograf og opphavsrett

Er det noen som kjenner til fotografens opplysningsplikt i forhold til bruk av foto som man har hyret inn en fotograf til å ta? Det er betalt faktura for jobben og det foreligger ingen kontrakt i mellom leverandør og kunde. Setter pris på noen innspill her!

Coaching / nlp practitioner

Jeg har fått anbefalt coaching og nlp practitioner hos en levrandør på Strømmen. Jeg vet at NLP Leadership leverer bra her. Er det noen som har noen tips på hvor man bør ta dette kurset? Jeg vil ha minst mulig "røkelse" og mest mulig business-rettet læring..

20% færre meglere

Leser i DN i dag at det er meglere på rømmen over det ganske land. Dette stemmer i og for seg. De som har vært vant til å tjene kjappe panger og har måttet slite igjennom 2008 har nok takket for seg. Min mening er imidlertid at dette er der de meglerne som i utgangspunktet ikke var de flinkeste, men de som bare red på bølgen av oppturen i markedet vi har hatt siden 98. Selv har jeg vært i bransjen siden 2000 og sett mange komme og gå. De beste blir. De som leverer kvalitet og som kan vise kundene sine at de gjør en god jobb selv om markedet er tøft. Dette handler om synliggjøre jobben du gjør. På et vis har ikke meglerne vært gode på dette der de har flydd rundt på gratis verdivurderinger og i værste fall "no cure, no pay"-oppdrag. Hvordan synliggjøre verdien av noe du er villig til å gjøre gratis? Det du i beste fall synliggjør er desperasjon og for mye "fri"-tid på jobben. Dette er i ferd med å snu seg og hos oss tar vi kr. 1.400,- inkl. mva for en verdivurdering. Det er en jobb som megler bruker 2-3 timer på; booking, kjøring til og fra eiendommen, undersøkelser på verdi, utsendelse av selve vurderingen, konferering med takstmenn, kollegaer og markedet på verdien. Trekker man fra mva. er dette ca. 450,- kr. pr. time for en person som er utdannet over 5 år. Selv betalte jeg i går en regning til reklamebyrået vårt på 950,- + mva. pr. time.....vi meglere har mer å gå på her. Vi må være stolte av den jobben vi gjør og tørre å sidestille den med normer i andre bransjer!

Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

mandag 28. september 2009

Resultatene endelig

Skjebnen ville det slik at jeg ikke kom inn på serveren før i dag kl. 09.30. Nervepirrende venting for å se hvem som ligger på topp og hvordan statistikken ser ut for uke 39 - men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves! Lillestrøm-kontoret, eller LillGULL som vi kaller det, har en respektabel 3. plass etter en god uke og StovnerGull ligger på en 8. plass for uken. VI GÅR FOR GULL!!

søndag 27. september 2009

Salgsstatistikk

Nå er det bare tre timer til ukestatistikken oppdateres og kampen om pallen for uken igjen avgjøres. Alltid like spennende på en søndagskveld, kl. 22.00 skjer det! Målet er å ha et av tre kontorer på topp og alle tre blandt topp ti - vi får se hvordan det går i dag...

Lillestrøm - et herlig sted med herlige folk

I går var jeg så heldig å bli invitert til 40-årslaget til en venninne som bor på Lillestrøm. Dette var veldig gøy på flere måter. Hun er en herlig person og det er meget hygelig å få dele denne dagen med henne og hennes nærmeste venner - takk for det!
En ting er at jeg er fra Narvik, en liten by, og har bodd i Oslo i over 11 år nå. Oslo er flott på mange måter men mangler noe av sjarmen en småby har og da snakker jeg om menneskene. Jeg fikk litt "Narvik-følelsen" i går da vi var på fest i Lillestrøm. Kari er Kari og Per er Per....ikke no tull. Dette er flott! En av deltagerne på festen var en av naboene til bursdagsbarnet....for 22 år siden. Da hadde de bltt kjent og etablert et livsvarig vennskap. Et annet par der hadde møtt bursdagsbarnet på en flyreise mellom Nairobi og Tansania på nittitallet...enda ett vennskap for livet. Det er mulig at dette sier mer om bursdagsbarnet og de hun omgir seg med, enn det sier om folk fra Lillestrøm - jeg velger å tro på kombinasjonen avdisse to!
En annen ting er at jeg har ett av meglerkontorene mine på Lillestrøm og i går fikk jeg en ny opplevelse av det være "eiendomsmegler på fest". Det har ikke alltid vært like gøy og jeg har til tider havnet i noen ganske heftige diskusjoner angående mitt yrke. Jeg har et brennende ønske om å få ut budskapet mitt: Eiendomsmeglere er en hardt arbeidende, ærlige mennesker slik som folk i alle andre yrker. Noen tjener veldig bra, noen tjener ikke fult som bra og de fleste ligger midt på treet. Desverre er ikke dette oppfatningen til alle og dette er det jeg til stadig har facet på fest og i andre sosiale settinger. I går var det ikke ubehagelig men rett hyggelig å si hva jeg driver med. TAKK TIL MIN VENNINNE OG TIL LILLESTRØM!

Liker du ebay og andre e-auksjoner, sjekk ut denne!

Jeg fikk en tips om en superkul webside: www.winnit.com
Det er en omvendt auksjon på nett med utrolig mange bra "premier" som bla. LV bags :)
Hele greia er at den med det laveste unike budet vinner. Du kan derfor stikke av med din favoritt LV til en latterlig lav pris som feks 3.48 dollar. Fett!!!