fredag 9. oktober 2009

Gratulerer Per!

Jeg har tidligere nevnt at vi har en konkurranse gående blandt meglerne. Fredag var vi vitne til at den beste megleren kalifiserte seg til premie og var i mål med sine måltall hele tre uker og to dager før tiden er ute. Vedkommende er den eldste på laget og går forran med et skoleeksempel på hvordan være en dyktig megler, her er tillit og kunnskap nøkkelord! I tillegg til å være rå på områdene rundt Lillestrøm er han ekspert på Trysil! Om noen haren hyttedrøm (eller skal kvitte seg med den...) så er Per rette mannen! God tur til Alpene, Per, det er fortjent!

torsdag 8. oktober 2009

Forbrukere kan selge bolig selv via finn.no etter nyttår

Det er til bransjens store skrekk at nå forbrukerne selv slippes løs på finn.no og andre nettportaler for markedsføring av eiendom. Dette har egentlig utad vært den største grunnen til at en selger ønsket å gå igjennom en megler; at megleren har tilgang på markedsføringsverktøy som disse nettportlene; tinde.no, finn.no, zett.no, ny.no osv. Dette kan gjøre veien til å selge eiendom på egenhånd kortere. Det er som å pusse opp et bad. Man kan gjøre det meste selv, lese seg til og få gode råd på butikken der man kjøper mateiale. Ingen tvil om det. Men hvordan blir håndtverket? Hvordan blir finishen? Skjøtene i hjørnene, flisene, fallet i dusjen? Membranen? Fallgruvene er mange. Det er på ingen måte anderledes når man skal selge bolig. Megleren går på høyskole i 3 år (bachelorgrad) og har så 2 års praksis før en i det hele tatt kan kalle seg Eiendomsmegler. De som er kvalifisert til overgangsordningen må ha erfaring fra før 01.01.2006 og gjennomgå eksamener i jus og eiendomsmegling tilsvarende ca. ett års studie på høyskole. Kredittilsynet og lovgiver jobber konstant med å gjøre lovverket så tett og strengt for aktørene i denne bransjen for å beskytte forbruker, det er fagansvarlige, ansvarlige meglere, kontroller, korrekturer og sjekklister, internkontroller, eksternkontroller +++ - og så, vips, versågod, bare gjør det selv.... dette undergraver i beste fall de kravene som settes til meglerne i dag. I verste fall komme det en bølge av saker der kjøper i fått katta i sekken, selger får ikke pengene sine, krangler på overtagelser.....listen er lang på forskjellige problemer og utfordringer vi som megler løser for kundene våre hver dag.

Det blir spennende å følge med i 2010 på dette!

Det hadde vært intressant å høre din mening om saken, enten om du er i bransjen eller ikke. Vær så snill å legg igjen en kommentar til meg! :)