fredag 25. september 2009

Hvordan velge megler?

Alle som kjøper bolig selger også bolig en gang. Det blir da nødvendig å ta stilling til hvilken megler man skal bruke ved salget. Undersøkelser viser gang på gang at det som står høyst som kriterie når man skal velge megler, er tillit. Det forundrer meg derfor at det er så mange boligselgere som kun shopper på pris. Via våre meglerkontorer får vi flere ganger ila. en dag henvendelser fra nettsider som formidler anbud på forskjellige tjenester. Megler får da anledning til å sende et kort pristilbud til den potensielle kunden. Kunden som får opp til 10 tilbud pr. mail vuderer så ut i fra pris hvem man kontakter eller går videre med. Når man da vet at de fleste meglere jobber på provisjon, og ved enkel hoderegning da kan tenke seg til at de beste meglerne neppe er de billigste, fremstår denne metoden for meg som noe risikabel.
Det kan være fristene å bruke den rimeligste megleren, og jeg ville som selger stilt meg spørsmålet; hva er egentlig vikitgst? Det man betaler for meglertjenesten - eller det man sitter igjen med når boligen er solgt?
La valget av megler være mer nyansert enn bare pris - tillit ER viktig, både for selger og de postensielle kjøperne!
Ha en strålende fredagskveld!
Hilsen Rita

torsdag 24. september 2009

Fremtidige meglere

Hei på en torsdagskveld!
Jeg får lyst til å gi dere som vi bli eiendomsmeglere noen tips. Å jobbe som megler er en salgsjobb med mye papirarbeid og regler, opplysningsplikt og lover som man må følge. I dag må man ha utdannelse fra BI eller en annen høyskole som tilbyr denne utdannelsen. Desverre er det dårlig informasjon på disse skolene om salgsdelen av jobben. Dette til tross for at salg er hverdagen for en megler. På skolen lærer man å bli en etisk og faglig dyktig megler. I hverdagen må du være en dyktig selger for i det hele tatt å ha noen oppdrag å være faglig dyktig på. Når så og si alle meglere er provisjonslønnet kan regnestykket og lønningsposen bli slunken dersom man ikke har salg i blodet. Mitt tips er derfor; ha en salgsjobb ved siden av skolen eller helst jobb som selger før du begynner studiet. Da vil du få følelsen om dette er noe for deg. Om du blir giret av å få i land en avtale, om du motiveres av salgsstatistikker og vil være best i det du holder på med - DA, først DA er du godt megleremne!
Lykke til!

Hilsen Rita

onsdag 23. september 2009

Renten uendret 23. september 2009

Norges Bank valgte i dag og holde renten uendret til tross for at de fleste eksperter hadde spådd en økning på 0,25%. Vi som har boliglån får bare nyte en ekstra periode med lånerenten på et hyggelig nivå og huske på at den skal opp igjen. La oss nyte mens vi kan :)

Rekordmåned

Vi går mot en meget god september og et av kontorene mine ser ut til å slå sine tidligere merritter og nå den høyste omsetningen på en måned ever. Det er utrolig kult! Vi lanserte salgskonkurranse for meglerne for 5 uker siden og den ser ut til å ha kicket inn skikkelig nå. Selv har jeg klart å pådra meg både influensa og en stygg strekk i nakken. Auu. Ikke gøy å holde sengen når man helst vil være "oppi ringan". Mye c-vitmin, magnesium og B6 nå så er jeg oppe hvert øyeblikk og tilbake på jobb i morgen.